marți, 30 mai, 2023
  • Automatizări
  • Detergenţi
  • Fier forjat Iași
  • Reparaţii mașini de spălat
  • Studii GEO
e-Iasi.ro
  • Acasă
  • Auto
  • Afaceri
  • Casă şi Grădină
  • Evenimente
  • Recomandări
  • Sănătate
  • Modă
  • Ştiri
    • Economic
    • Locale
    • Sport
  • Timp liber
  • Turism
  • Login
No Result
View All Result
e-Iasi.ro
Acasă Recomandări

3 preparate montane perfecte pentru orice prânz

De Iulian S.
01/11/2022
În Recomandări
0
3 preparate montane perfecte pentru orice prânz
0
DISTRIBUIRI
7
VIZUALIZĂRI
Distribuie pe FacebookDistribuie pe Twitter

Preparatele montane sunt mâncăruri cu un specific aparte, care se disting prin gust și savoare de orice alte alimente. Nici nu e de mirare, având  în vedere că au la bază doar ingrediente naturale, iar rețetele lor ascund anumite secrete pe care doar oamenii de la munte le știu și le transmit din generație în generație.

O mâncare muntenească „de la mama ei” nu poate fi preparată decât la munte, în mod tradițional, însă poți încerca așa ceva și acasă pentru masa de prânz. Condiția esențială este să folosești doar ingrediente naturale și produse autentice, furnizate de adevărații producători din zonele montane.

Articole din aceeaşi categorie

Avantajele gardurilor metalice uşor de montat, timp rapid de execuţie

Avantajele gardurilor metalice: uşor de montat, timp rapid de execuţie

22/04/2023
Soluția potrivită pentru zonele cu trafic pietonal mare - toaleta publică automată

Soluția potrivită pentru zonele cu trafic pietonal mare – toaleta publică automată

13/04/2023

Noi îți prezentăm în continuare câteva preparate montane bazate pe astfel de ingrediente, care vor face deliciul oricărei mese de prânz.

Bulz ciobănesc

Există mai multe rețete de bulz, în funcție de regiunile țării, dar indiferent de variantă, de fiecare dată vei simți distinct gustul brânzei de burduf. Noi am ales-o pe cea pe care am considerat-o mai complexă, din punct de vedere al ingredientelor.

Pentru două porții de bulz ciobănesc ai nevoie de:

  • 400 de grame de mălai;
  • Un litru de apă;
  • 200 de grame de brânză de burduf;
  • 200 de grame de cașcaval afumat (poate fi și caș afumat);
  • 150 de grame de costiță afumată (sau bacon);
  • Un cârnat de casă de cel puțin 100 de grame;
  • O linguriță de unt.

Cu apa și mălaiul se prepară o mămăligă care trebuie să fie ceva mai consistentă. Până când se face mămăliga, costița și cârnatul tăiat felii se perpelesc puțin la tigaie. Apoi, mămăliga se răstoarnă pe un fund de lemn și se împarte în 4 bucăți egale. Fiecare bucată se apasă cu o lingură de lemn pentru a se aplatiza, iar pe două dintre ele se întinde în mod egal brânza de burduf. Peste brânză se pun costița și bucățile de cârnat, iar apoi se acoperă cu celelalte două bucăți de mămăligă. Bulzul se modelează apoi sub forma unei bile de mămăligă cu brânză și carne la interior, după care se înfășoară în folie de aluminiu și se pune pe grătar sau pe plită.

După ce se rumenește, bulzul se scoate din folie și i se pune deasupra o bucățică de unt, peste care se rade cașcavalul sau cașul afumat.

Ciuperci cu urdă și brânză de burduf

Cel mai bine, acest preparat se gătește la jar, însă dacă nu ai această posibilitate, poți frige ciupercile și pe plită sau le poți băga la cuptor. Până atunci, trebuie să le pregătești cum se cuvine, cu următoarele ingrediente:

  • Un kilogram de ciuperci (de preferat, ciuperci de pădure, însă în lipsă poți folosi și ciuperci de crescătorie de la supermarket);
  • 200 de grame de brânză de burduf;
  • 150 de grame de urdă;
  • 150 de grame de costiță afumată.
  • Piper.

Ciupercile se spală, după care se taie piciorușele și se toacă mărunt, împreună cu costița afumată.

Apoi se frământă într-un bol brânza de burduf și urda, după care pălăriile ciupercilor se umplu mai întâi cu tocătura, peste care se pune amestecul de brânză de burduf cu urdă și se presară piper.

Ciupercile se frig pe jar sau pe plită, dar la fel de bine merg și coapte la cuptor.

Urdă cu ceapă și mărar

Acesta este un fel foarte simplu și ușor de preparat, care se potrivește perfect ca aperitiv.

Lista de ingrediente include:

  • O jumătate de kilogram de urdă;
  • Două linguri de smântână;
  • Două legături de ceapă verde sau o ceapă roșie;
  • Două legături de mărar;
  • Sare;
  • Piper;
  • Boia dulce sau iute, după gust.

Ceapa și mărarul se spală și se toacă mărunt, după care urda se amestecă bine cu smântâna. Se adaugă apoi, ceapa, mărarul și condimentele și se amestecă din nou până când se omogenizează.

Acestea sunt trei preparate montane care pot fi pregătite cu ușurință în orice bucătărie, cu condiția de a folosi ingrediente naturale, provenite direct de la sursă.

Facebook Comments
Articolul Anterior

Oferte supercars rulate Mercedes-Benz la Auto Schunn: AMG GT R PRO vs. SL 63 AMG

Următorul Articol

Sfaturi pentru deschiderea unei afaceri în domeniul construcțiilor

Următorul Articol
Sfaturi pentru deschiderea unei afaceri în domeniul construcțiilor

Sfaturi pentru deschiderea unei afaceri în domeniul construcțiilor

ŞTIRI RECOMANDATE

firma transport persoane europa

Călătorește în Europa cu o firmă de transport persoane

2 ani ago
Ce trebuie să știi despre acnee?

Ce trebuie să știi despre acnee?

6 luni ago
Tipuri de covoare din cauciuc şi aplicaţii industriale specifice

Tipuri de covoare din cauciuc şi aplicaţii industriale specifice

2 ani ago
Sigur la volan Iasi

Obține un atestat auto la Școala de șoferi „Sigur la Volan” din Iași

4 ani ago

NAVIGHEAZĂ DUPĂ CATEGORII

  • Afaceri
  • Auto
  • Casă şi Grădină
  • Construcții
  • Economic
  • Evenimente
  • Imobiliare
  • Locale
  • Modă
  • Recomandări
  • Sănătate
  • Sport
  • Ştiri
  • Timp liber
  • Transporturi
  • Turism

ULTIMELE ARTICOLE

Avantajele gardurilor metalice uşor de montat, timp rapid de execuţie

Avantajele gardurilor metalice: uşor de montat, timp rapid de execuţie

22/04/2023
Soluția potrivită pentru zonele cu trafic pietonal mare - toaleta publică automată

Soluția potrivită pentru zonele cu trafic pietonal mare – toaleta publică automată

13/04/2023
5 recomandari pentru pariuri responsabile

5 recomandări pentru pariuri responsabile

11/04/2023
Igiena intimă a bebelușului

Igiena intimă a bebelușului

06/04/2023
Constructor de case din lemn rotund în zona Iaşului

Constructor de case din lemn rotund în zona Iaşului

24/03/2023

CELE MAI CITITE

  • Baloane cu heliu

    Cea mai buna varianta de a-ti umfla baloanele

    0 distribuiri
    Distribuie 0 Tweet 0
  • Pepiniera Green Time furnizează o gamă variată de arbuști, conifere, plante decorative și pomi fructiferi

    2 distribuiri
    Distribuie 2 Tweet 0
  • Construcţii case ecologice pe structură din lemn la cheie

    21 distribuiri
    Distribuie 21 Tweet 0
  • Ofertă specială de preț Lichidare de STOC brichete rumeguș

    0 distribuiri
    Distribuie 0 Tweet 0
  • Prof. Univ. Dr. Norina Forna invită studenții la dezbatere pe tema Rezidențiatului

    0 distribuiri
    Distribuie 0 Tweet 0

Urmăreşte-ne

Recomandare

Denti Service Clinica stomatologica Bacau

Categorii

  • Afaceri
  • Auto
  • Casă şi Grădină
  • Construcții
  • Economic
  • Evenimente
  • Imobiliare
  • Locale
  • Modă
  • Recomandări
  • Sănătate
  • Sport
  • Ştiri
  • Timp liber
  • Transporturi
  • Turism

Ultimele ştiri

Avantajele gardurilor metalice uşor de montat, timp rapid de execuţie

Avantajele gardurilor metalice: uşor de montat, timp rapid de execuţie

22/04/2023
Soluția potrivită pentru zonele cu trafic pietonal mare - toaleta publică automată

Soluția potrivită pentru zonele cu trafic pietonal mare – toaleta publică automată

13/04/2023
  • Politica de confidenţialitate
  • Politica Cookie
  • contact@e-iasi.ro

© 2018 e-Iaşi.ro - Portal de ştiri şi afaceri din Iaşi

No Result
View All Result
  • Home
  • Ştiri
  • Afaceri
  • Evenimente
  • Sport
  • Recomandări
  • Locale

© 2018 e-Iaşi.ro - Portal de ştiri şi afaceri din Iaşi

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In