Potrivit unei vechi zicale, masa de seară ar trebui să fie oferită dușmanilor, însă noi credem că există și variante sănătoase și ușoare ideale pentru cină!
Poate ai o familie care numără mai mulți membri, sau poate nu mai ai inspirație pentru meniurile tale zilnice; indiferent de ce parte a baricadei te afli, noi îți venim în ajutor cu trei rețete simple și delicioase pentru masa de seară.
-
Supa cremă de dovleac

Pentru că ne aflăm într-o perioadă în care temperaturile de afară nu sunt tocmai prietenoase, o supă cremă caldă de dovleac este exact ce ai nevoie după o zi lungă, petrecută, poate, în frig.
Pentru a prepara această rețetă, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 300 g de dovleac;
- 150 g de ceapă;
- 2 cartofi de mărime medie;
- 2 morcovi;
- 40 g unt;
- ulei de măsline spray;
- supă clară de legume (sau apă fiartă);
- sare și piper.
Începe prin a decoji toate legumele, după care spală-le și taie-le cubulețe. Adaugă-le într-o tavă de copt peste care ai pus în prealabil hârtie de copt și pulverizează spray de ulei de măsline pe toată suprafața lor. Condimentează totul cu sare și piper, amestecă foarte bine legumele, iar apoi împachetează-le în hârtia de copt. Dă-le la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C timp de circa 40 de minute.
Între timp, poți pune pe foc o oală cu apă, dacă nu ai deja pregătită o supă clară de legume.
După ce legumele sunt complet gătite și au trecut testul furculiței, pune-le pe toate într-un blender, adaugă untul și amestecă-le. Adaugă treptat supa clară sau apă fiartă, până ce supa cremă va căpăta consistența dorită. Dacă mai consideri necesar, adaugă la final sare și piper. Poftă bună!
-
Aripioare de pui la cuptor

Dacă ai poftă de un preparat savuros, ca la mama acasă, cu siguranță, trebuie să încerci la cină rețeta de aripioare de pui la cuptor. Și, pentru că știm cât de prețios este timpul, îți propunem astăzi o variantă rapidă a acestui fel de mâncare atât de apreciat în bucătăria românească.
Iată lista de ingrediente:
- 1 kg de aripioare de pui;
- 3 linguri de passată de roșii;
- 2-3 linguri muștar;
- sos de soia;
- sare și piper;
- diverse condimente, după preferințe.
Primul pas este să speli aripioarele și să le cureți de puf, dacă este cazul. Tapotează-le cu prosoape de bucătărie din hârtie pentru a elimina excesul de apă. Amestecă într-un bol restul ingredientelor (nu uita să adaugi condimente după gust), pentru a obține o marinadă, apoi, pune aripioarele de pui în sos și amestecă-le foarte bine. Folosind un clește de bucătărie, așază carnea în tava de copt și pune-o la cuptorul preîncălzit la 200 de grade C timp de 60 de minute.
Poți servi aripioarele de pui simple, alături de o salată sau cu garnitură de cartofi.
-
Somon gătit la air fryer

Dacă încă nu ai un air fryer, trebuie să-ți achiziționezi unul cât mai repede! Cu ajutorul unui astfel de echipament de gătit, te poți bucura întotdeauna de mese rapide, dar mai ales sănătoase. De exemplu, poți încerca rețeta de somon, pe care îl poți savura alături de o porție generoasă de legume mexicane.
Tot ce ai nevoie este doar de un fileu de somon, pe care trebuie să-l speli, să-l ștergi cu șervețele pentru a elimina excesul de apă și să-l condimentezi după gust. De regulă, somonul se gătește într-un timp scurt și la o temperatură potrivită. Poți seta dispozitivul air fryer la 160-180 de grade C, pentru aproximativ 15 minute.
Inspiră-te din rețetele noastre și bucură-te de mese sănătoase și rapid de preparat!