Fie că locuiești la casă sau la bloc, aerisirea băii este deosebit de importantă. Aerisind în mod corect previi apariția condensului și a igrasiei și în plus păstrezi și calitatea aerului din interior. Dacă baia ta nu are însă o aerisire adecvată, te invităm să afli care sunt cele mai bune idei de amenajare a băilor fără geam.
Instalarea unui sistem potrivit de ventilare
În general apartamentele de bloc prezintă problema lipsei geamurilor de la baie, iar pentru a remedia acest inconvenient, multe persoane aleg sistemele de ventilare. Aceste sisteme se pot monta pe un perete, prin străpungerea acestuia, astfel încât ventilatorul să realizeze recircularea aerului cu mediul exterior. În funcție de poziționare, există destul de multe idei de amenajare a băii pe care le poți implementa, așa că tot ceea ce ai de făcut este să alegi acea soluție care se potrivește cel mai bine pentru casa ta.
Este important să ai în vedere faptul că aceste sisteme de ventilare ar trebui să nu fie montate pe un perete comun cu livingul sau dormitorul, din motive lesne de înțeles. De asemenea, ar trebui să știi că aceste ventilatoare emit un anumit nivel de zgomot, așa că poți opta ca sistemul de ventilare să nu funcționeze continuu, ci numai la nevoie.
Sistemele de acest tip te ajută foarte mult mai ales după ce faci baie sau duș, atunci când nivelul umidității este ridicat.
Alege sisteme de iluminat eficiente
Lipsa ferestrelor înseamnă și imposibilitatea de a beneficia de lumina naturală, iar în acest caz este nevoie să implementezi măsuri speciale care să îți asigure necesarul de lumină.
Poți opta pentru aplice de baie sau lămpi moderne și neapărat pentru tehnologie LED. Este de preferat în baie este să folosești lumină caldă, însă dacă ești adeptul iluminatului cu lumină rece, nu este nici o problemă, pentru că în definitiv îți amenajezi locuința după bunul plac. Este important însă să dimensionezi corect elementele de iluminare, astfel încât întreaga suprafață a băii să beneficieze de lumină.
Instalează un uscător de rufe
Pentru a nu fi nevoit să usuci hainele în baie, imediat după spălare, integrarea în peisaj a unui uscător de rufe pare a fi o soluție potrivită. Acesta poate fi montat pe mașina de spălat, cu ajutorul unui kit special, astfel încât să-i asiguri stabilitatea.
Uscătorul de rufe este un dispozitiv care te va ajuta nu doar să usuci rufele mai repede, ci și să elimini praful care rezultă în urma proceselor de curățare. În acest fel nu vei resimți atât de mult lipsa ferestrelor, iar nivelul de umiditate va fi mai scăzut.
Alege un dezumidificator potrivit
Un dezumidificator este un dispozitiv care te ajută să păstrezi un anumit grad de umiditate într-o cameră. Principiul este cel al absorbției vaporilor de apă într-o incintă, în care se află un material ca un burete. În acest fel vei putea evita problemele care derivă dintr-un grad prea mare de umiditate, care ar putea provoca apariția condensului.
Optează pentru calorifere de calitate
Caloriferele sunt deosebit de importante în cadrul unei băi, pentru că vei avea nevoie de căldură în interiorul acesteia. Fără căldură pereții ar fi reci, iar acest lucru înseamnă un mediu propice dezvoltării mucegaiului. Poți alege calorifere din oțel sau din aluminiu, pentru că oferă atât randament termic, cât și aspect estetic deosebit.
Baia fără geamuri nu este cea mai fericită situație, însă în același timp acest lucru nici nu te lasă fără soluții. Ia în calcul fiecare nevoile și caracteristicile apartamentului tău și alege soluția potrivită, iar baia va fi în acest fel protejată și complet funcțională.
