Deși se spune că, în prezent, pielea artificială s-a îmbunătățit remarcabil, există o diferență clară între una autentică și cea sintetică. Atunci când porți pantofi din piele de calitate, vei observa că, în timp, aceștia capătă crăpături fine la suprafață, dar rămân elastici și confortabili, în timp ce cei din alte materiale au tendința de a te face să îi simți greoi și, cu siguranță, se vor deteriora rapid.
În continuare, vei afla cum poți deosebi cele două materiale. Cu toate acestea, reține că cel mai sigur, în acest sens, este să cumperi produse de la o companie de încredere, despre care știi că nu te va înșela niciodată.
Jachete, pantofi de calitate sau genți – toate pot arăta minunat, însă întotdeauna trebuie să verifici certificatul produselor, mai ales dacă acestea sunt din piele. Majoritatea brandurilor vor oferi o garanție în acest sens, dar, chiar și așa, trebuie să fii precaut.
Iată cum poți face diferența dintre pielea naturală și cea FAKE:
Compară mirosul
Pielea, indiferent de natura ei, are un miros specific. Diferența, din acest punct de vedere, este că cea sintetică miroase a chimicale, ceea ce face mai ușoară alegerea.
Aruncă o privire detaliată la suprafață
Pielea naturală are luciu neted, pori minusculi și linii fine. Cea artificială, în schimb, este extrem de lucioasă și nu prezintă celelalte caracteristici. Cu toate acestea, tehnologia recentă de prelucrare a pielii faux este impresionantă, motiv pentru care distingerea lor devine foarte dificilă.
Îndoaie pantoful
Când manevrezi un pantof din pielea naturală, acesta se va plia ușor în jumătate și nu se va rida datorită fermității sale, pe când cel fake nu va avea o curbare netedă, nici elasticitate.
Focul și pielea faux
Pielea faux se ondulează spre interior chiar și atunci când abia este atins de flacără, ia foc imediat și miroase neplăcut, spre deosebire de cealaltă care nu arde la fel de repede.
Greutatea face diferența
Jachetele sunt deosebit de ușor de comparat, când vine vorba de material. Cele din materiale naturale sunt grele, în timp ce celelalte sunt foarte ușoare. Pielea de miel, de exemplu, este semnificativ mai light decât cea de vacă, iar cea sintetică cântărește mai puțin decât ambele. Mai mult, aceasta poate fi chiar mai ușoară decât un material textil.
Apa și pielea sintetică
Pielea naturală absoarbe apa după aproximativ 10 secunde, pe când cea sintetică nu are aceeași eficacitate și o lasă să alunece spre exterior. Prin urmare, cea de calitate absoarbe apa, cu excepția cazurile în care este tratată pentru a avea proprietăți impermeabile, cealaltă nu.
Iată câteva dintre metodele pe care le poți folosi atunci când vrei să cumperi un accesoriu sau încălțăminte din piele. Ținând cont de cele prezentate mai sus, vei putea evita produsele contrafăcute și vei știi când materialul este fake sau nu.